Hírlevél
TOP termékek
Szavazás
Partnereink

Partnerünk a Testszerviz

Házhozszállítás

Termék részletek

Tóalmási füstölt kolozsvári szalonna

Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna
  • Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna
  • Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna
  • Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna
  • Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna
  • Tóalmási füstölt nyers kolozsvári szalonna
3 280 Ft
Értékelés:

A Tóalmási füstölt kolozsvári szalonna csont nélküli sertés bőrős nyers kolozsvári szalonna felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben keményfával füstölünk.

A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.

Jól szeletelhető, alakja téglalap alakú, körülbelül 3–5 cm vastagságú csont nélküli termék az egyik oldalán bőrös felülettel.

A kellemesen füstölt, sós ízű kolozsváriszalonna száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A szalonna ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.

Felhasználási javaslat:

A szalonnát egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.

Következő nap a jól kiáztatott szalonnát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át tiszta meleg vízbe.

Főzzük tovább a szalonnát és ebben a vízben ízlés  szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával.

Az így beízesített főzőlében a szalonnát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.

A kész szalonnát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.

Természetesen a megfőtt meleg szalonnát azonnal is lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.

Tulajdonságok:

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

Összetevők:

nyers, bőrös csont nélküli sertés császárszalonna, konyhasó, pácsó

Minőségét megőrzi:

a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)

Kiszerelés:

félbe vágva, vákuumcsomagolva

egy darab egész termék súlya: 1,5–2 kg

Szállítási és tárolási hőmérséklet: 

száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel

  • FIGYELEM: Az árak minden megrendelt termék esetében kilogrammonkénti egységárak, azaz a számlán az elküldött termék súlya szorozva a kilogrammonkénti egységárral kerül elszámolásra.

  • Választható mennyiségek
    1 kg, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 kg

Húscsarnok Kft. 2020

Webáruház készítés