Új jelszó kérése
Hírlevél
TOP termékek
Kövess minket!

Partnereink

Partnerünk a Testszerviz

Házhozszállítás

Termék részletek

Tóalmási füstölt parasztsonka

húsvéti parasztsonka
  • húsvéti parasztsonka
19 250 Ft

Tóalmási füstölt parasztsonka

A parasztsonka igazi kuriózum! A világban számos módon készül füstölt sonka, de nálunk természetesen még mindig az évszázadok óta bevált recept szerint készült parasztsonka a legnépszerűbb. A sózás és füstölés technikája már igen régóta változatlan módja a tartósításnak, apáról fiúra száll a hagyománya. A parasztsonka egyik legnagyszerűbb tulajdonsága, hogy nagyon hosszú ideig tárolható és hogy isteni finom.

 

A legízletesebb húsvéti sonka elkészítésének fortélya

A Tóalmási sonka hagyományos pácolással készül, ezért főzés előtt egy éjszakára tegyük hideg vízbe, hogy a sótartalom jól kiázzon belőle.Ezt követően tegyük fel főni hideg vízben és amikor a víz felforrt, öntsük le róla. A sonkára öntsünk egy másik, most már meleg vizet és ízlés szerint ízesítve (fokhagyma, babérlevél, vöröshagyma, koriander, stb.) a húsleveshez hasonlóan lassú tűzön főzzük, míg elég puha nem lesz.

Fontos, hogy a kész sonkát a saját levében hűtsük ki, majd a főzőléből kivéve szeletelhetjük.

A recept alapján az összes Tóalmási füstölt termék elkészíthető!

 

Tulajdonságok

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

 

Összetevők:
sertés hátsó sonka combcsonttal és csülökkel keresztcsont nélkül, étkezési só, nátrium-nitrit, természetes füst

Csomagolás Minőségét megőrzi (nap)*:

sértetlen csomagolásban 45 nap

 

Kiszerelés:
lédig

 

Szállítási és tárolási hőmérséklet (°C): 
száraz, hűvös helyen

  • Tömeg
    1 kg/db
Húscsarnok Kft. 2015.
Webáruház készítés