Hírlevél
TOP termékek
Szavazás
Partnereink

Partnerünk a Testszerviz

Házhozszállítás

Termék részletek

Tóalmási füstölt kötözött sonka

Tóalmási füstölt bőrös kötözött sonka, 1 db=1,5 és 2 kg között
  • Tóalmási füstölt bőrös kötözött sonka, 1 db=1,5 és 2 kg között
  • Tóalmási füstölt bőrös kötözött sonka, 1 db=1,5 és 2 kg között
  • Tóalmási füstölt bőrös kötözött sonka, 1 db=1,5 és 2 kg között
  • Tóalmási füstölt bőrös kötözött sonka, 1 db=1,5 és 2 kg között
4 250 Ft
Értékelés:

A Tóalmási füstölt kötözött sonka csont nélküli bőrös sertéscomb és -lapocka felhasználásával készül.

A kiformázott 1 ½–2 kilogramm súlyú bőrös comb- és lapockadarabokat sonkahálóba húzzuk majd szárazon sózzuk, hagyományosan pácoljuk, érleljük és kőfüstölőben kemény fával füstöljük.


A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.


Főtten jól szeletelhető, alakja kissé hosszúkás, gömbölyded alakú, egyharmada–fele felületén bőrös, maximum 1 cm szalonnaréteggel.

A kellemesen füstölt, sós ízű sonka száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A sonka ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.

Felhasználási javaslat:

A kötözött sonkát egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.

Következő nap a sonkát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe.

Főzzük tovább a sonkát és ebben a vízben ízlés  szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldséggel, répával.

Az így beízesített kötözött sonkát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz.

A kész sonkát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.

Természetesen a megfőtt meleg sonkát is azonnal lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.

A húsvéti ünnepi asztal elengedhetetlen és legkiválóbb finomsága.

Tulajdonságok:

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

Összetevők:

nyers bőrös sertéscomb és -lapocka csont nélkül, konyhasó, pácsó

Minőségét megőrzi:

a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)

Kiszerelés:

egyenként vákuumcsomagolva

egy darab egész termék súlya: 1,4–1,8 kg

Szállítási és tárolási hőmérséklet: 

száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel

 

  • FIGYELEM: Az árak minden megrendelt termék esetében kilogrammonkénti egységárak, azaz a számlán az elküldött termék súlya szorozva a kilogrammonkénti egységárral kerül elszámolásra.

  • Választható mennyiségek
    1 kg, 1,5 kg, 2 kg, 2,5 kg

Húscsarnok Kft. 2020

Webáruház készítés