Kedves Vásárló!
A Tóalmási Parsztsonkákat már január elején lesóztuk és még pácolódnak március közepéig, tehát március 20-tól kezdjük a megrendelt sonkák kiszállítását.
Rendelését már most leadhatja a kiszálltás időpontja miatt pedig telefonon fogjuk keresni!
A Tóalmási füstölt parasztsonka komplett, csontos, sertés bőrös hátsó comb felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk és néhány hétig hetente forgatva átsózva tárolunk. Ezt követően hagyományosan pácoljuk, érleljük és kőfüstölőben kemény fával füstöljük.
A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.
A kész parasztsonka a rá jellemző formájú, bőrén sötét aranysárgára füstölve, míg a hús felülete szép bordó színű. A sonka bőrös felületén lévő szalonna vastagsága maximum 1 cm.
A kellemesen füstölt, sós ízű parasztsonka száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A sonka ezt követően is még sokáig fogyasztható, felhasználható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.
Felhasználási javaslat:
A sonkát akár egészben, akár igény szerinti darabot levágva belőle egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.
Következő nap a jól kiáztatott sonkát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe.
Ezután főzzük tovább és ebben a vízben ízlés szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával.
Az így beízesített sonkát nagyon lassan mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz, illetve a csontos résznél a csont el nem válik a hústól.
A kész főtt sonkát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.
Természetesen a megfőtt meleg sonkát is azonnal lehet fogyasztani, de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.
A húsvéti ünnepi asztal elengedhetetlen finomsága a puhára, ízletesen megfőzött és csábítóan feltálalt Tóalmási húsvéti parasztsonka.
Tulajdonságok:
hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék
Összetevők:
nyers, bőrös, sertés, csontos egész parasztsonka, konyhasó, pácsó
Minőségét megőrzi:
A csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)
Kiszerelés:
egyenként csomagolva,
az egész parasztsonkák súlya darabonként 8–10 kg
Szállítási és tárolási hőmérséklet:
száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel
-
FIGYELEM: Az árak minden megrendelt termék esetében kilogrammonkénti egységárak, azaz a számlán az elküldött termék súlya szorozva a kilogrammonkénti egységárral kerül elszámolásra.
-
Raktárkészlet 0 kgMin. rendelhető mennyiség 8 kgVálasztható mennyiségek 8 kg, 16 kg, 24 kg, 32 kg