Kategóriák
Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Szavazás
Partnereink

Partnerünk a Testszerviz

Házhozszállítás

Termék részletek

Tóalmási füstölt parasztlapocka

Raktárkészlet: 0 kg
Tóalmási füstölt parasztlapocka
 • Tóalmási füstölt parasztlapocka
 • Tóalmási füstölt parasztlapocka
 • Tóalmási füstölt parasztlapocka
4 650 Ft
Nincs raktáron

Kedves Vásárló!

A Tóalmási Parsztlapockákat már január elején lesóztuk és még pácolódnak március közepéig, tehát március 20-tól kezdjük a megrendelt lapockák kiszállítását.

 

TÓALMÁSI FÜSTÖLT PARASZTLAPOCKA

A Tóalmási füstölt parasztlapocka komplett, csontos, sertés bőrös első lapocka felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk és néhány hétig hetente forgatva átsózva tárolunk. Ezt követően hagyományosan pácoljuk, érleljük és kőfüstölőben kemény fával füstöljük.


A konyhasón és pácsón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelés gyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.


A kész parasztlapocka a rá jellemző formájú, bőrén sötét aranysárgára füstölve, míg a hús felülete szép bordó színű. A lapocka bőrös felületén lévő szalonna vastagsága maximum 1 cm.

A kellemesen füstölt, sós ízű parasztlapocka száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A lapocka ezt követően is még sokáig fogyasztható, felhasználható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.

Felhasználási javaslat:

A lapockát akár egészben, akár igény szerinti darabot levágva belőle egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom oldódhasson belőle.

Következő nap a jól kiáztatott lapockát hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át a sonkát tiszta meleg vízbe.

Ezután főzzük tovább és ebben a vízben ízlés  szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával.

Az így beízesített lapockát nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra puha nem lesz, illetve a csontos résznél a csont el nem válik a hústól.

A kész főtt lapockát a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.

Természetesen a megfőtt meleg lapockát is azonnal lehet fogyasztani, de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló kalács, retek, zöldhagyma, torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.

A húsvéti ünnepi asztal elengedhetetlen finomsága a puhára, ízletesen megfőzött és csábítóan feltálalt Tóalmási húsvéti parasztlapocka.

Tulajdonságok:

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

Összetevők:

nyers, bőrös, csontos egész sertéslapocka, konyhasó, pácsó

Minőségét megőrzi:

a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)

Kiszerelés:

egyenként csomagolva

az egész parasztlapockák súlya darabonként 4–5 kg

Szállítási és tárolási hőmérséklet: 

száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel

 • FIGYELEM: Az árak minden megrendelt termék esetében kilogrammonkénti egységárak, azaz a számlán az elküldött termék súlya szorozva a kilogrammonkénti egységárral kerül elszámolásra.

 • Raktárkészlet
  0 kg
  Tömeg
  6 kg
  Min. rendelhető mennyiség
  5 kg
  Választható mennyiségek
  5 kg, 10 kg, 15 kg, 20 kg

Tóalmás Húsipari Kft. (adószám: 25187869-2-13, címe: 2252 Tóalmás Széchenyi István utca 2/a