2024.03.22 20:08
Bakonyi betyárleves füstölt hússal
Egy igazán tartalmas leveshez mit szólnál?
Hozzávalók:
- 1 csomó vegyes leveszöldség
Elkészítés
- Az apró kockákra vágott szalonna zsírját kisütjük, majd a felaprított hagymát rádobjuk, és üvegesre pirítjuk.
- A pirospaprikát belekeverjük, és a kis kockákra vágott húst a hagymára tesszük, majd kevergetve fehéredésig pirítjuk.
- A megtisztított és karikákra szeletelt zöldséget és gombát beleszórjuk, majd kevergetve megpirítjuk. Kb. 1 liter vízzel felöntjük, a feldarabolt paprikát, paradicsomot beleszórjuk.
- Sóval, borssal ízesítjük, majd lefedve puhára főzzük. A levest tejfölös habarással sűrítjük, és pár percig forraljuk.
- Végül a finomra aprított kaporral megszórjuk. Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk, és galuskát kínálunk levesbetétként.