2024.03.13 21:38

Füstölt főtt csülök házi tormával

Nem csak húsvétkor fog sikert aratni!

Hozzávalók (6-8 személyre)

A csülök elkészítése:

  1. A csülköt alaposan megmossuk, majd bő hideg vízben közepes lángon feltesszük főni.
  2. A főzési időt úgy tudjuk megbecsülni, hogy a súlyának kb. másfélszerese adja az idő hosszát (például 2 kilós csülök főzési ideje 3 óra). Főzés közben az elpárolgó vizet folyamatosan pótoljuk.
  3. Akkor jó, ha a csontot a húsban el lehet fordítani.
  4. Amikor a hús megpuhult, a főzővízben hagyjuk kihűlni, majd éles késsel szeletekre vágva házi tormával kínáljuk.

A házi torma elkészítése:

  1. A tormát megpucoljuk, majd finomra reszeljük. Rakjuk rögtön üvegbe és zárjuk le, hogy ne menjen el az ereje.
  2. Közben egy kis tálban vízhez keverjük a sót, a cukrot és az ecetet, majd addig keverjük amíg teljesen feloldódnak. Végül ráöntjük a tormára és alaposan összekeverjük.