2024.03.22 20:23

Csülök leveles tésztában

Szendvics helyett is ideális lehet!

Hozzávalók

  • 1 evőkanál cukor,
  • 2 nagy vöröshagyma,
  • 1 dl víz,
  • 40 dkg főtt Tóalmási füstölt csülök, főzés előtt egy éjszakára vízbe áztatva,
  • 1 csomag leveles tészta,
  • 1 tojás.

a kikenéshez:

Elkészítés

  1. A cukrot kis lángon megkaramelizálljuk, majd a megtisztított és finomra aprított hagymát beleszórjuk.
  2. A vízzel felengedjük és addig kevergetjük, amíg össze nem esik és a víz el nem párolog. A húst 4 darabra vágjuk.
  3. A tésztát belisztezett deszkán fél ujjnyi vastagra kinyújtjuk és 4 négyzetre vágjuk. A tésztalapok közepére 1–1 adag húst teszünk, majd a karamellizált hagymát a tetejére halmozzuk.
  4. A tésztalapok négy sarkát összecsípve batyut formázunk, majd zsírral kikent tepsibe sorakoztatjuk.
  5. A tésztát felvert tojással megkenjük, majd 190°C-ra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 20 perc alatt aranyszínűre sütjük.