Fizetési megoldás
Hírlevél
TOP termékek
Szavazás
Termék részletek

Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)

ÚJ
Raktárkészlet: 103,4 kg
Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)
  • Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)
  • Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)
  • Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)
  • Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)
  • Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)
  • Tóalmási Lángolt Karaj Egészben (1000-1200gr)
9 990 Ft

TÓALMÁSI FÜSTÖLT LÁNGOLT KARAJ EGÉSZBEN

 

A Tóalmási füstölt lángolt karaj csont nélküli sertés egész Karaj felhasználásával készül, melyet szárazon sózunk minden adaléktól mentes konyhasóval,  hagyományosan pácolunk, érlelünk és kőfüstölőben Édes cseresznyefával füstölünk.

A konyhasón kívül semmilyen más színező, állományjavító, érlelésgyorsító adalékanyagot nem használunk fel a gyártás során.

NEM TARTALMAZ NITRITES PÁCSÓT!

Jól szeletelhető, alakja hosszúkás, szabályos "alagút"szerű. Vastagsága egyenletes és 100%-ban bőr- és zsiradékmentes, szinte szín hús. Ez a sertés legnemesebb húsrésze.

A kellemesen füstölt, sós ízű karaj száraz, hűvös helyen tárolva minőségét megőrzi csomagolástól számított 45 napig. A termék ezt követően is fogyasztható, állaga szikkadtabb, színe sötétebb lesz.

Felhasználási javaslat:

Szeleteljük hajszál vékonyra, tegyük salátára, akár ugyanúgy, mint a szeletelt bacon, megsüthetjük és kiváló reggeli lesz a tojás mellé. 

Meg is lehet főzni, pont úgy, mint egy mint egy sonkát.

A karajt egy éjszakára hideg vízbe áztassuk be, hogy a felesleges sótartalom kioldódhasson belőle.

Következő nap hideg vízben tegyük fel főzni, majd a forrást követően kb. 15–20 perc után öntsük le róla a főzővizet és tegyük át tiszta meleg vízbe.

Főzzük tovább és ebben a vízben ízlés  szerint ízesítsük fokhagymával, szemes borssal, héjas vöröshagymával, esetleg néhány szál zöldség répával.

Az így beízesített karajt nagyon lassan, mint egy húslevest főzzük addig, amíg késszúrásra egészen puha nem lesz.

A kész terméket a főzőlével együtt tegyük hűvös helyre és fedő nélkül hagyjuk a levében kihűlni.

Természetesen a megfőtt meleg karajt is azonnal lehet szeletelni, fogyasztani de az igazi az, amikor másnap hidegen kihűlve szeleteljük és a hozzávaló friss kenyér, retek, zöldhagyma, esetleg torma, főtt tojás kiegészítőkkel együtt fogyasztjuk.

Tulajdonságok:

hagyományos érlelésű, kőfüstölőben füstölt termék

Összetevők:

nyers sertés egész karaj csont nélkül, konyhasó

Minőségét megőrzi:

a csomagoláson jelzett időpontig (45 nap)

Kiszerelés:

egyenként vákuumcsomagolva

egy darab egész termék súlya: cc 1000g-1200g

Szállítási és tárolási hőmérséklet: 

száraz, hűvös helyen, hűtést nem igényel



  • FIGYELEM:  Az árak minden megrendelt termék esetében kilogrammos egységárak. Átlagosan 1,0-1,2g-osak. Minden alap esetben mi 1,0 kg-al kalkulálunk, amennyiben nagyobbat szeretne, kérjük 0,1 kg-onként emelje a megrendelni kívánt mennyiséget 1,2 kg-ig.

  • Raktárkészlet
    103,4 kg
    Státusz
    ÚJ    
    Tömeg
    1 kg

Tóalmás Húsipari Kft. (adószám: 25187869-2-13, címe: 2252 Tóalmás Széchenyi István utca 2/a